Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Település és területfejlesztési menedzsment továbbképzési szak

A részvétel feltételei – A jelentkezés feltétele: főiskolai vagy egyetemi, alap vagy mesterszakos diploma – A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul.


Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség Település- és területfejlesztési menedzsment szakértő

A képzés célja – Olyan szakemberek képzése, akik a település- és területfejlesztés kérdéseinek átfogó ismeretében képesek vállalkozási, államigazgatási és közigazgatási területeken település- és területfejlesztési feladatok ellátására, irányítására, az európai integrációs feltételekhez igazodó pályázati környezet feladatainak megoldására.

Főbb tanulmányi területek – A tanrendben szereplő legfontosabb tantárgycsoportok: módszertani és gazdasági ismeretek, EU fejlesztési politika és gyakorlat, alkalmazott regionális gazdaságtan.

Ideális jelentkező – Problémaorientált, pontos, precíz, ambiciózus, széles látókörű, érdeklődő, megbízható, kitartó, kommunikatív.

Elhelyezkedési lehetőségek – NFT intézmények (irányító hatóságok, közreműködő szervezetek, monitoring intézmények), kereskedelmi és iparkamarák, fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok, kistérségi területfejlesztési társulások, pályázatíró irodák.

Képzési jellemzők – Kezdete: szeptember – Időtartama: 3 félév – Gyakorisága: 3 hét/félév (hétfőtől péntekig) Helyszíne: ME-GTK, Miskolc

Költségtérítés díja: a felvi.hu-n szereplő érték.

Számonkérés és záróvizsga – A számonkérés módja: A tantárgyak jellegéhez igazodóan írásbeli, szóbeli vizsga, illetve gyakorlati jegy. – A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, két opponens által pozitívan elbírált szakdolgozat.

A jelentkezés módja és feltételei – A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Világ és Regionális Gazdaságtan Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz.

Kapcsolattartó: Radicsné Almai Marianna, reggazd@uni-miskolc.hu

Szakfelelős: Dr. Péter Zsolt

Jelentkezési határidő: minden év július 31.

Mintatanterv: letölthető itt