Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak

A képzés célja: gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a nemzetközi vállalkozói tevékenység végzésére és irányítására, szervezésére és kellő ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához, valamint legalább két idegen nyelven tárgyalóképesek.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
közgazdász nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon

Végzettjeink képesek:

  • a nemzetközi áru, szolgáltatások és pénzügyi mozgások elemzésére,
  • regionális és hazai relációkban való párhuzamos gondolkodásra,
  • nemzetközi tárgyalások önálló vitelére,
  • a menedzsment funkciók gyakorlati alkalmazására,
  • önálló és csoportmunkára,
  • tárgyalási, prezentációs és meggyőzési technikák alkalmazására,
  • a problémák önálló felismerésére, a feladatok kijelölésére, rangsorolására és megoldására.

Specializációk: (a negyedik félév lezárását követően)

A Nemzetközi vállalkozások specializációcélja a nemzetközi üzleti élethez kapcsolódó szállítmányozási, pénzügyi, gazdálkodási ismeretek elmélyítése. A szakirányon végzettek ennek megfelelően többlet ismeretet szereznek a nemzetközi szállítmányozás, a nemzetközi vállalkozások menedzsmentje, a transznacionális vállalatok gazdálkodása és a versenypolitika témakörében.

Az Európai regionális gazdasági kapcsolatok specializáció a térség gazdasági-, üzleti kapcsolatainak építéséhez, térségi gazdaságfejlesztéshez szükséges ismeretek elmélyítéséhez nyújt kiegészítő ismereteket. A szakirány hallgatói kiemelten foglalkoznak a kelet-közép-európai gazdasági kapcsolatok kérdésével, a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlesztésével, az interkulturális kommunikáció kérdéseivel.

További részletek, mintatantervek a Kari honlapon elérhetők a Felvételizőinknek/Információk a képzéseinkről menüpont alatt: https://gtk.uni-miskolc.hu/