Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Terület- és Településfejlesztők Magyarországi Egyesületének alapítása

A Terület- és Településfejlesztők Magyarországi Egyesületének alapítása a "Régiók találkozása" címmel 2002. szeptember 19-20-án megrendezett konferencia részvevőiben fogalmazódott meg. A konferenciát a Miskolci Egyetemen végzett diplomás terület- és településfejlesztési menedzserek szakmai konferenciájaként rendezték. A konferencia résztvevőiben körvonalazódott a gondolat, hogy a terület- és településfejlesztésben tevékenykedő szakemberek közös problémáinak megoldására alkalmas fórumként szükség van egy szakmai egyesület létrehozására, mely a szakmai, a tudományos és a közéletben egyaránt képes a szakirányú képzettséget szerzett terület- és településfejlesztők együttes fellépésének koordinálására.
 
A regionális fejlesztési politikának az európai integráció folyamatának kiteljesedésével egyre fontosabbá váló területén elengedhetetlen a terület- és településfejlesztés területén tevékenykedő szakemberek véleményének hangsúlyos megjelenítése.
 

Az Egyesület céljai

 
Az Egyesület céljait a 2002. október 24-én megtartott alakuló közgyűlésen elfogadott alapszabály rögzíti. Az Egyesületet az alapszabály értelmében valamennyi szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező terület- és településfejlesztőt kész tagjai sorába fogadni, érdekeit megjeleníteni, szakmai állásfoglalásaiknak fórumot biztosítani. Az egyesületi munka keretében kiemelten kezeli a terület- és településfejlesztők szakmai és társadalmi elismertségének elősegítését, ennek érdekében konferenciákat és továbbképzéseket szervez, illetve a hazai és nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséhez segítséget nyújt.
 

Az Egyesület működése

 
Az Egyesület munkáját koordináló tisztségviselők tevékenységüket társadalmi megbízatásként, tiszteletdíj és költségtérítés nélkül látják el. Az Egyesület rendes tagjai szerény, évi 1000 Ft tagdíjat fizetnek az Egyesület működésével kapcsolatos költségek fedezésére.
 
Az Egyesület pártoló tagjai lehetnek magyar és külföldi magán- és jogi személyek, melyek hozzájárulásaikkal támogathatják az Egyesület munkáját, különösen a konferenciák, továbbképzések, szakmai tanulmányutak szervezését. Az Egyesület a tagok pénzbeli támogatásának kiegészítésére részt vesz a tevékenységéhez kapcsolódó pályázatokon is.

 

Tisztségviselők

 
Elnök
 
Dr. Nagy Zoltán
Miskolci Egyetem
Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet
+36-46-565-200
 
 
Alelnök
 
Nagy Júlia
 
Titkár
 
Dr. Péter Zsolt
 

Tagfelvételi kérelem

Letölthető itt

Alapszabály

Letölthető itt

Kapcsolat

 
Postai cím:
 
Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet
Miskolci Egyetem
3515 Miskolc-Egyetemváros
 
Telefon: +36-46-565-200
E-mail: regpzs@uni-miskolc.hu