Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Humánmenedzsment továbbképzési szak

A részvétel feltételei – A jelentkezés feltétele: Államilag akkreditált főiskolai vagy egyetemi diploma. – A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul.

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség – Közgazdasági egyetemi oklevéllel rendelkezők esetében egyetemi szakközgazdász humánmenedzsment szakon; egyéb egyetemi és főiskolai oklevéllel rendelkezők esetében humánmenedzsment-szakértő.

A képzés célja – Olyan szakemberek képzése, akik ismerik a nemzetközi és hazai munkaerőpiac intézményrendszerét, működési mechanizmusát, jogszabályait, a társadalmi-gazdasági, munkaerő-piaci tényezők ismeretében képesek intézmények és gazdasági társaságok humánstratégiájának és politikájának kialakítására, az emberi viszonyok kezeléséhez szükséges vezetői, közgazdasági, jogi és kommunikációs ismeretekkel rendelkeznek, konfliktusok kezelésére szakmailag felkészültek, a humánstratégiai szemléletmód, a közigazgatás, az üzleti, az oktatás-kutatás, a kultúra és a média különböző területein.

Főbb tanulmányi területek – a tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Gazdaságtan, menedzsment, kultúra és gazdaság, humánerőforrás-gazdaságtan, munkaerőpiac, humánstratégiai menedzsment, humánerőforrás-fejlesztés, interkulturális kommunikáció, nemzetközi összehasonlító gazdaságtan, gazdaságpszichológia, politológia, társadalmi marketing, számvitel és adózási ismeretek, munkaerőpiac, munkajog. – Specializálódási lehetőségek: Munkaerő-piaci elemző, humánerőforrás-gazdálkodó, HR-menedzser, HR-szakértő, HR-tanácsadó.

Ideális jelentkező – Emberközpontú gazdálkodásformával, az emberi viszonyok kezeléséhez alkalmas képességgel és tapasztalattal rendelkezik.

Elhelyezkedési lehetőségek – Közigazgatás üzleti-vállalkozási szféra, civil szervezetek, oktatás-kutatás, kultúra és média különböző területein.

Képzési jellemzők – Kezdete: szeptember – Időtartama: 4 félév – Gyakorisága: kéthetente péntek-szombat – Helyszíne: ME-GTK, Miskolc

Költségtérítés díja: a felvi.hu-n szereplő érték

Számonkérés és záróvizsga – A számonkérés módja: Szóbeli vizsga, beszámoló (gyakorlati jegy), szigorlatok, szakdolgozat elkészítése, záróvizsga, diplomavédés. – A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, szakdolgozat elkészítése.

A jelentkezés módja és feltételei – A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Humán Erőforrás Tanszéken beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz.

Kapcsolattartó: Radicsné Almai Marianna, reggazd@uni-miskolc.hu

Jelentkezési határidő: minden év július 31.

Mintatanterv: letölthető itt