Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Kollégánk, Fekete Éva Professzor Asszony, tudományos és pályázati dékánhelyettes, a MTA Miskolci Akadémiai Bizottság Regionális Tudományos Szakbizottságának elnöke, türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt.

Éva az elmaradott térségek, perifériák, aprófalvak társadalmi és gazdasági sajátosságainak hazai és nemzetközi szinten elismert kutatója volt. Oktatói munkásságával számos diákunk szakmai fejlődését segítette, és vezette őket a tudomány világában.

Gyászoljuk Kollégánkat, emlékét és tudományos hagyatékát megőrizzük!

Részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet munkatársai

 

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Gazdaságtudományi Kar egyik meghatározó Intézete, a Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet Kollégái nevében!

Intézetünk számos képzési területért felelős, két alapképzési szak mellett mesterszakot, felsőoktatási szakképzési szakot, és 4 szakirányú továbbképzési szakot (kettőt távoktatásos formában) is gondozunk. Az idei évtől szélesítve kínálatunkat a nemzetközi gazdálkodási szakunkat duális képzésben is indítjuk.

A Terület- és Társadalom-gazdasági Kutató Műhely keretében Intézetünk négy tanszékének Kollégái magas szintű kutatómunkát végeznek a következő témákban: területi folyamatok vizsgálata és modellezése Kelet-Közép-Európa térségében, annak régióiban; a globális kihívások és azokra adott válaszok térbeni megjelenésének és terjedésének elemzése; a fenntartható fejlődés társadalomgazdasági dimenziói. Széleskörű vállalati, intézményi partneri hálózatunk segítségével számos magyar és nemzetközi projekt szereplőjeként fejlesztjük elméleti és gyakorlati tudásunkat, és segítjük hallgatóink magas szintű felkészülését, hazai és külföldi gyakorlati tapasztalatszerzését.

A globalizálódó világban Intézetünkre is számos kihívás vár a következő években. Célunk egy hazai és nemzetközi szinten elismert, sikeres, jól működő Közösség létrehozása, ahol a Kollégáink és Hallgatóink is jól érzik magukat, segítik egymást, fejlesztik tudásukat, a jövőbe tekintenek, mindezt természetesen a múltra, az eddig elért komoly eredményekre támaszkodva. A folyamatos kihívásoknak való megfelelés, önmagunk fejlesztése, erősítése közös érdekünk, és hiszem, hogy még sok sikeres tanév, szép eredmények és emlékezetes pillanatok várnak ránk!

Dr. Nagy Zoltán

intézetigazgató